Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Telefonhívással tehetünk a biztonságos balatoni nyaralásért

Telefonhívással tehetünk a biztonságos balatoni nyaralásért

E-mail Nyomtatás PDF

#1359 adományvonal #Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

#Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat #BESZ


SAJTÓKÖZLEMÉNY
2023. május 15.

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2007-ben indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot (BESZ). A tavalyi nyári főszezonban mintegy 350 vöröskeresztes, képzett elsősegélynyújtó teljesített szolgálatot a programban résztvevő 13 település 19 strandján. Egy-egy idény során 3-4 ezer sérülést látnak el szakszerűen a vöröskeresztesek, akik 8 alkalommal már életet is mentettek, azonban nélkülük több mint 1500 végzetes kimenetelű eset történhetett volna. 2022-ben összesen 2334 esetet láttak el az önkéntesek, ebből 16 esetben volt szükség mentőhívásra. A programban résztvevő önkéntesek számára a szállás, az étkezés és az utazási költségük megtérítése biztosított, de más javadalmazásban nem részesülnek. A hiánypótló szolgáltatás a programban résztvevő önkormányzatok számára ingyenes.

Az, hogy az adott évben hány strandon teljesít szolgálatot a BESZ, mindig attól függ, hogy az adott évben mekkora forrás áll rendelkezésre. Annak érdekében, hogy a Magyar Vöröskereszt minél több balatoni strandon tudjon hozzájárulni a lehető legmagasabb szintű biztonság megteremtéséhez, a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat támogatására immár a 1359-es adományvonalon keresztül is van lehetőség. A 1359 a Magyar Vöröskereszt adományvonala, amely egész évben működik. Az erre a számra indított hívásokkal, illetve az ide küldött ADOMÁNY szövegű üzenetekkel május 15-től bárki támogathatja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatot. Egy hívás vagy egy SMS 250 forint támogatást jelent.

 

(Fotó: Neményi Márton)

Módosítás: ( 2023. május 16. kedd, 14:21 )  

 

 

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak