Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Elsősegélynyújtás
Elsősegélynyújtás

Általános ismertető

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt a társadalmi célú elsősegélynyújtás rendszergazdája.Tevékenységét az Országos Mentőszolgálat szakmai útmutatásával végzi. Több évtizedes tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezik iskolai és munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamok tartásában.
Az általános és középiskolás fiatalok minden évben területi, megyei  és országos elsősegélynyújtó versenyeken bizonyíthatják jártasságukat. A selejtezőkön több mint ezer csapat vesz részt évről-évre. Kitűnő motiváló tényező, hogy az országos verseny győztesei képviselik a Magyar Vöröskeresztet az Elsősegélynyújtó Európa Bajnokságon.

Módosítás: ( 2013. május 04. szombat, 07:41 ) Bővebben...
 

47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervezi meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyét, melynek célja az elsősegélynyújtó ismeretek fejlesztése, gyakorlása a fiatalok körében. 2018-ban 47. alkalommal hirdették meg a versenyt, melyhez a Jász- Nagykun - Szolnok Megyei Szervezet is csatlakozott. A területi versenyeket követően került sor a megyei fordulóra, melyet ebben az évben 2018. április 23.-án a Szajoli Sporttelepen rendeztünk meg.

A megyei döntőre összesen 11 csapat nevezett be, Jászberény, Karcag, Szolnok, Törökszentmiklós, Tiszafüred Kunszentmárton, Kisújszállás területéről. Négy gyermek, hat ifjúsági és egy felnőtt csapat mérte össze a tudását. A versenyzőknek az elméleti kárhelyeken elsősegélynyújtásból, valamint vöröskeresztes ismeretekből kellett számot adniuk. A gyakorlati kárhelyeken - a baleseti imitátoroknak köszönhetően – a gyakorlati elsősegélynyújtó tudásukat mutatták be a csapatok.

A versenyzők munkáját az Országos Mentőszolgálat 12 munkatársából álló szakmai zsűri figyelte és értékelte. Minden csapat oklevelet és apró ajándékot kapott emlékül.

Módosítás: ( 2018. június 28. csütörtök, 14:22 )
  

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

 

Közösségi oldalak