Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Önkéntesség
Mozgalomszervezés, önkéntesség (önkéntes toborzás)

Humanitárius települések a megyénkben

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége magyarországi települések (önkormányzatok) részére " Humanitárius település" cím elnyerésére - 2007.óta- minden évben pályázatot hirdet.
A pályázat fő célja:A Magyar Vöröskereszt eszmeiségét, alapelveit tiszteletben tartó, céljai megvalósításában aktívan résztvevő közösségek elismerésére. A cím odaítélése egy évre szól, mely - a feltételek teljesítése esetén - évenként meghosszabbítható.
A cím elnyerése emléklap átadásával jár. A cím megtartása (második alkalom) emléktábla avatással kerül elismerésre. Harmadik évben (folyamatosan) az elnyert cím feljogosítja a települést, hogy határán található üdvözlő tábláin elhelyezze a "Humanitárius település" jelzést.

Az országban Szajol volt az első, aki először nyert a pályázaton, majd még két egymást követő évben is, ezáltal 2010-ben kihelyezhette a település közúti táblája alá a " Humanitárius település" jelzést.A táblát Habsburg György a Magyar Vöröskereszt elnöke adta át ünnepélyes keretek között Szöllősi József polgármesternek.

Az idén Túrkeve is immár háromszorosan is büszkélkedhet a Humanitárius Település címmel, az elnyert cím feljogosítja a települést, hogy határán található üdvözlő tábláin elhelyezze a "Humanitárius település" jelzést. Gratulálunk!


Módosítás: ( 2013. május 31. péntek, 20:27 )
 

Önkéntesség-Szakmaiság

E-mail Nyomtatás PDF

Magyarországon a Magyar Vöröskereszt a legnagyobb önkéntes bázissal rendelkező civil szervezet. Önkénteseink megfogalmazott igénye, hogy hasznos tevékenységeket biztosítsunk számukra. Ahhoz, hogy a hivatásos állami szervekkel együtt tudjunk működni, az adott szervezeteknek kell feltárnunk erőforrásainkat és közösen kell meghatározni az önkéntesek szakmai, kiegészítő jellegű foglalkoztatásának lehetőségeit. A szakmai önkéntesség hatékony segítséget jelenthet a hivatásos szervek munkájában, mindeközben a tevékenységet ellátó önkéntes rengeteget fejlődhet szakmailag, megkaphatja a továbbtanuláshoz szükséges tapasztalati, pályaorientációs iránymutatást egyaránt.

Bármely karitatív szervezet működésének biztosításához óhatatlanul szükség van a további generációk kinevelésére, a fiatalok felkészítésére mind a professzionális, mind az önkéntes szférában. A Vöröskereszthez csatlakozó fiatalok és fiatal felnőttek sok esetben maradnak felnőtt, munkavállaló korukban a Vöröskereszt kötelékében munkatársként vagy önkéntesként.

Módosítás: ( 2013. május 30. csütörtök, 15:57 ) Bővebben...
  

 

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak