Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Általános és intézményi szociális segítségnyújtás
Általános és intézményi szociális segítségnyújtás

Segítségnyújtás

E-mail Nyomtatás PDF

 

Rendszeresen szervezett vagy alkalmi segélyakcióink során a rászorultság mértékének figyelembe vételével juttatjuk el a beérkező adományokat az arra rászoruló emberekhez.A Magyar Vöröskereszt alapfeladata a rászoruló emberek és csoportok segítése. A szociális tevékenység a gyors és hatékony segítségnyújtáson alapul. A rászorultság reális megítélése és a párhuzamosság elkerülése érdekében szorosan együttműködünk az önkormányzatokkal és más civil szervezetekkel. A Magyar Vöröskereszt országos hálózata révén a segítségre szorulók közvetlenül a lakókörnyezetükben, a helyben működő Vöröskereszt alapszervezetektől kaphatnak támogatást. Nagyon fontos a településeken végzett segítő tevékenységünk, amihez önkénteseink nagymértékben hozzá járulnak. A legsebezhetőbbek azok az emberek vagy családok, akik számára a megélhetés társadalmilag elfogadott minimális szintje sem biztosított, lakhatásuk nem megoldott, megélhetési forrásokkal, munkahellyel vagy rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek.

Módosítás: ( 2013. május 04. szombat, 06:43 ) Bővebben...
 

Szociális üdültetés, táboroztatás

E-mail Nyomtatás PDF

Üdültetési programunkkal azoknak a családoknak kívánunk segíteni, akik szociális helyzetüknél vagy egészségi állapotuknál fogva nem tudják biztosítani a gyermekeik számára a nyári pihenést, kikapcsolódást.

Szervezetünk évek óta táboroztat nyaranta mozgáskorlátozott vagy egyéb fogyatékossággal élő és egészséges, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeket. Ezekben az integrált táborokban az egészséges gyermekek megismerik a fogyatékkal élők mindennapjait,megtanulják tolerálni a "másságot".

A táborozás költségeit évről-évre pályázati úton és adományokból teremtjük meg. A gyermekeket kísérők önkéntes munkában vállalják a napi programok megszervezését és a gondozást, gondoskodást.

 

  

 

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak