Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Pályázatok
Pályázatok

Sikeresen zárult a Védőháló projektünk

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete 40 millió Ft támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Védőháló a családokért című pályázati kiíráson nyertes EFOP-1.2.1-15-2016-00323 azonosítószámú projekt –  a Széchenyi 2020 program keretében.

 

A Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete 2017. március 1. és 2019. február 28. között valósította meg a VÉDŐHÁLÓ - A család társadalmi szerepének megerősítése Szolnok térségben a Vöröskereszt segítségével elnevezésű európai uniós projektjét. A projekt támogatásának intenzitása: 100%.

A megvalósítás időtartalma 24 hónap volt, mely alatt három együttműködő településen - Szolnokon, Szajolban és Tószegen - olyan családokat erősítő, megtartó, családbarát szolgáltatások valósultak meg, melyek kiegészítették a kistérségi, állami ellátórendszert, valamint támogatták a helyi oktatási, nevelési intézmények és a védőnői hálózat munkájának eredményességét.

A projekt keretében több, mint 1400 fő részesült családtámogató szolgáltatásokban, melynek elemei: 120 óra egyéni tanácsadás, havi egy-egy alkalommal kis- és nagycsoportos foglalkozás, valamint félévente egy-egy alkalommal workshop és közösségépítő rendezvény.

A program elősegítette a családok közötti szolidaritás erősítését, a család társadalmi presztízsének helyreállítását, a hosszútávra mutató szemléletváltás kialakulását, a családbarát közgondolkodás népszerűsítését, a harmonikus családi élet és a gyerekvállalás fontosságának tudatosítását.

 

A projektről a http://www.jasznagykunszolnokmegye.voroskereszt.hu/index.php/palyazatok oldalon olvashatnak.

A projekt eredményeinek összefoglalóját megtekinthetik ITT.

Módosítás: ( 2020. június 02. kedd, 15:16 )
 

Beszámoló a Védőháló projekt előrehaladásáról - II. mérföldkő

E-mail Nyomtatás PDF

A II. Mérföldkő során, 2018.03.01-2018.10.31 között, az alábbi események ill. szolgáltatások valósultak meg a támogatott projektben kidolgozott szakmai tartalommal:

- tanácsadás 80 óra

- kiscsoportos foglalkozás 8 alkalommal, összesen 99 fő részvételével. Tószegen, gyermeknevelési és családtervezési témakörben.

- csoportos foglalkozás 8 alkalommal, összesen 158 fő részvételével. Tószegen és Szajolban, mentálhigiénés, kisgyermekgondozási és kommunikációs témakörben.

- workshop 1 alkalommal 20 fő részvételével. Szajolban valósult meg Szülő és kisgyermek konfliktusok és kezelésük címmel.

- közösségépítő rendezvény 2 alkalommal, összesen 111 fő részvételével. Szajolban családi vetélkedő, Szolnokon sportnap valósult meg.

Módosítás: ( 2019. szeptember 24. kedd, 10:32 )
 

Védőháló a családokért - Beszámoló a projekt előrehaladásáról

E-mail Nyomtatás PDF

Az I. Mérföldkő során az alábbi események ill. szolgáltatások valósultak meg a támogatott projektben kidolgozott szakmai tartalommal:

  • tanácsadás 40 óra
  • kiscsoportos foglalkozás 12 alkalommal, összesen 141 fő részvételével
  • csoportos foglalkozás 12 alkalommal, összesen 295 fő részvételével
  • workshop 1 alkalommal 23 fő részvételével
  • közösségépítő rendezvény 2 alkalommal, összesen 301 fő részvételével

Projektnyitó konferenciát szerveztünk 2017. május 26-án.

2013. december 13-án a III. Megyei Családügyi Konferencián ismertettük a projekt céljait, tervezett és megvalósított tevékenységeit.

A tevékenységek során korszerű ismereteket kaptak a különböző szintű előzetes tudással rendelkező résztvevők. Éltek a lehetőséggel és megosztották egymással az aktuális témával kapcsolatos tapasztalataikat. Elméleti és módszertani segítséget kaptak egyéni problémáik megoldásához. A gyakorlati feladatok hozzájárultak generációk közötti együttműködés fejlesztéséhez, egymás jobb megértéséhez. A program során a szülők ill. családok közt is kapcsolat alakult ki, amely hozzájárulhat a későbbiekben egymás segítéséhez, támogatásához. Épültek a külső kapcsolatok is, hiszen a szülők és a gyerekek személyesen is megismerkedhettek a védőnőkkel, bevont szakemberekkel.

Módosítás: ( 2019. szeptember 24. kedd, 10:32 )
 

Védőháló a családokért

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete 40 millió Ft támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett EFOP-1.2.1-15 – Védőháló a családokért című pályázati kiíráson a Széchenyi 2020 program keretében. Olyan foglalkozásokat és rendezvényeket valósítunk meg a projekt keretében, amelyek a családosokat vagy családot tervezőket segítik, és legalább két generáció életére lehetnek hatással.

A Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete EFOP-1.2.1-15-2016-00323 azonosítószámú, VÉDŐHÁLÓ - A család társadalmi szerepének megerősítése Szolnok térségben a Vöröskereszt segítségével elnevezésű európai uniós projektje 2017. március 1. és 2019. február 28. között valósul meg. A támogatás intenzitása: 100%.

A program elősegíti a családok közötti szolidaritás erősítését, a család társadalmi presztízsének helyreállítását, a hosszútávra mutató szemléletváltás kialakulását, a családbarát közgondolkodás népszerűsítését, a harmonikus családi élet és a gyerekvállalás fontosságának tudatosítását.

A projekt megvalósításának időtartalma 24 hónap, mely alatt a három kiemelt településen - Szolnokon, Szajolban és Tószegen - olyan családokat erősítő, megtartó, családbarát szolgáltatások valósulnak meg, melyek kiegészíthetik a kistérségi, állami ellátórendszert, valamint segítik a helyi oktatási, nevelési intézmények és a védőnői hálózat munkájának eredményességét.

 

Fő tevékenységek

1. Tanácsadás

2. Kiscsoportos foglalkozások gyermeknevelési, csecsemő- és kisgyermek-gondozási, környezetvédelmi, egészségmegőrző, egészségnevelési témákban

3. Csoportos foglalkozások motivációs, érzékenyítő, kommunikációs, konfliktus és problémamegoldó, közösségépítő témában

4. Workshopok (témák: életkori sajátosságokból adódó nevelési nehézségek, családi minták, családi szerepek újragondolása, függőségek kialakulásának prevenciója)

5. Közösségépítő programok, rendezvények egészség, sport, szabadidő, környezettudatos közlekedés témában

Módosítás: ( 2020. június 02. kedd, 15:15 )
  

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

 

Közösségi oldalak