Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Önkéntesség Humanitárius Település Díj
Humanitárius Település Díj

Humanitárius települések a megyénkben

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége magyarországi települések (önkormányzatok) részére " Humanitárius település" cím elnyerésére - 2007.óta- minden évben pályázatot hirdet.
A pályázat fő célja:A Magyar Vöröskereszt eszmeiségét, alapelveit tiszteletben tartó, céljai megvalósításában aktívan résztvevő közösségek elismerésére. A cím odaítélése egy évre szól, mely - a feltételek teljesítése esetén - évenként meghosszabbítható.
A cím elnyerése emléklap átadásával jár. A cím megtartása (második alkalom) emléktábla avatással kerül elismerésre. Harmadik évben (folyamatosan) az elnyert cím feljogosítja a települést, hogy határán található üdvözlő tábláin elhelyezze a "Humanitárius település" jelzést.

Az országban Szajol volt az első, aki először nyert a pályázaton, majd még két egymást követő évben is, ezáltal 2010-ben kihelyezhette a település közúti táblája alá a " Humanitárius település" jelzést.A táblát Habsburg György a Magyar Vöröskereszt elnöke adta át ünnepélyes keretek között Szöllősi József polgármesternek.

Az idén Túrkeve is immár háromszorosan is büszkélkedhet a Humanitárius Település címmel, az elnyert cím feljogosítja a települést, hogy határán található üdvözlő tábláin elhelyezze a "Humanitárius település" jelzést. Gratulálunk!


Módosítás: ( 2013. május 31. péntek, 20:27 )
  

 

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak