Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Az ország legnagyobb AIDS-szalagja

Az ország legnagyobb AIDS-szalagja

E-mail Nyomtatás PDF

Sajtóközlemény

Budapest, 2015. december 1.Ma van az AIDS elleni küzdelem világnapja – ebből az alkalomból a megelőzés és a betegség elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt.

Statisztika szerint:  A HIV fertőzés továbbra is az egyik legnagyobb globális közegészségügyi kérdés, amely ez idáig több mint 34 millió ember életét követelte.

2014-ben 1,2 millió ember halt meg a HIV fertőzéshez kötődő okokból világszerte. Mintegy 36,9 millió a HIV fertőzéssel élők száma a 2014.év végi adatok szerint és 2 millió ember vált új HIV-fertőzötté 2014-ben a világon.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt hagyományaihoz híven ez évben is HIV/AIDS prevenciós vetélkedővel, egész napos közösségi programokkal hívja fel a figyelmet az AIDS elleni küzdelemre, a megbélyegzés helyett a felvilágosítás és a megelőzés fontosságára.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tizenharmadik éve szervezi meg HIV/AIDS prevenciós versenyét. A felmenő rendszerű megmérettetés két kategóriában zajlik (középiskolások, felsőoktatásban tanulók), a megyei és online fordulók győztes csapatai mérik össze tudásukat a keddi döntőben. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt emellett a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével, az Országos Egészségfejlesztési Intézettel és a Civil AIDS Fórummal közösen számos aktivitást szervez a Corvin Plazában és környékén, hogy felhívja a figyelmet a HIV/AIDS prevenció fontosságára és a betegséggel élők elfogadására.  Anonim HIV szűréssel, HIV tanácsadással, AIDS lepedő kiállítással és interaktív illetve kreatív játékokkal várjuk az érdeklődőket. Az ifjú vöröskeresztesek Budapest szívében kifeszítik az ország legnagyobb AIDS-szalagját, ezzel is kifejezve szolidaritásukat a betegségben szenvedők és elhunytak iránt.

Módosítás: ( 2015. december 01. kedd, 15:30 )  

 

 

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak