Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények Véradók történeteit várja a Magyar Vöröskereszt

Véradók történeteit várja a Magyar Vöröskereszt

E-mail Nyomtatás PDF

Sajtóközlemény

Budapest, 2015. november 26. – Holnap ünnepeljük a véradókat Magyarországon. Ezen a napon a sokszoros véradókat és a véradás ügyének támogatóit, segítőit köszönti a legnagyobb hazai humanitárius szervezet. A Véradók Napja alkalmából a veradas.hu oldalon keresztül bárki megoszthatja saját történetét, arról hogy miért lett véradó és miként ösztönözne másokat is az önkéntességnek erre a formájára.

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta november 27-e a Véradók Napja Magyarországon. Ezen a napon a sokszoros véradókat, a véradóbarát munkahelyeket és a véradás ügyének támogatóit részesíti elismerésben a humanitárius szervezet és az Országos Vérellátó Szolgálat. A fővárosban szervezett, központi véradó napi ünnepségen idén összesen 69-en vehetnek át elismerést. A kitüntetettek között van olyan véradó, aki eddig 170 alkalommal nyújtotta segítő karját véradásra.

A Magyar Vöröskereszt ez alkalomból egy különleges akcióval is szeretné felhívni a véradókra és a véradás ügyének fontosságára a figyelmet. A szervezet arra kéri véradóit, hogy írják meg saját történetüket a www.veradas.hu oldalra és osszák meg másokkal a közösségi médián keresztül, hogy személyes példájukkal is népszerűsítsék az önkéntesség egyik legfontosabb és legszebb formáját; a véradást.

Idén eddig 352 ezren jelentkeztek a Vöröskereszt által szervezett véradások valamelyikére, van, aki több alkalommal is. Az új véradók száma megközelíti az 48 ezer főt.

 

 

 

http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak